PlayGame

www.playgame.biz
 
KazaloIščiRegistriraj sePrijava

Share
 

 XCM XFPS 360 (pretvornik za miš in tipkovnico,ter)

Go down 
AvtorSporočilo
Play
Admin
Play

Število prispevkov : 401
Join date : 11/01/2008
Age : 38
Kraj : NM

XCM XFPS 360 (pretvornik za miš in tipkovnico,ter) Empty
ObjavljaNaslov sporočila: XCM XFPS 360 (pretvornik za miš in tipkovnico,ter)   XCM XFPS 360 (pretvornik za miš in tipkovnico,ter) Icon_minitimePon Feb 04, 2008 4:14 pm

Izgled in izdelava

Sam izgled črnega XCM XFPS 360 dodatka ni neka industrijska mojstrovina, vendar je dovolj funkcionalen, da služi namenu. Pogled od zgoraj nam postreže z elipsasto ter pravokotno zajedo, v kateri najdemo indikatorje povezave (console connection display), pretikalo med privzetimi in osebnimi nastavitvami (default/set switch), programski gumb (program switch) ter osem pretikal za vklop/izklop turbo funkcije (turbo switches).

Čelna, ki je ponavadi tudi najbolj vidna, stran vsebuje dvoje USB vhodov (USB port 1.2), vhod za PS/2 tipkovnico (keyboard port), vhod za PS/2 miško (mouse PS/2 port) ter Sony PSX vhod (PSX controller port). Zadnja stran dodatka vsebuje povezovalni USB kabel, dolg približno en meter.

Povezovanje s konzolo

Povezovanje s konzolo ne bi moglo biti bolj nemogoče! Da bi XCM XFPS 360 sploh lahko začel delovati, namreč potrebujemo žični Xbox 360 kontroler. Moji poizkusi, da bi si pomagal z Microsoftovim »polni in igraj« (Play&Charge) dodatkom, niso obrodili sadov. Brezžični kontroler namreč deluje drugače kot žični. Kabel, ki služi za povezavo brezžičnega kotrolerja s konzolo v »polni in igraj« kompletu, je dejansko namenjen samo in izrecno polnjenju baterij, druge vloge nima. Ker omenjena rešitev ni delovala, sem se znašel pred problemom, kako preizkusiti XFPS 360. K sreči mi je na pomoč priskočil KSi forumaš Omibusha7 in mi za opis posodil svoj žični kontroler.


Ob priklopu žičnega Xbox 360 kontrolerja se je XFPS 360 takoj spravil k življenju! Postopek priklopa pa je takšen: če imate, tako kot jaz, tipkovnico na PS/2, najprej priklopite le-to v PS/2 vhod na XFPS 360. Nato priklopite še miško v PS/2 ali USB vhod - kar je seveda odvisno od tega, kakšen priklop imate na miški, ki si jo lastite. En USB vhod morate rezervirati za Xbox 360 žični kontroler, ki ga je tudi potrebno priklopiti.

Zaženete konzolo in počakate, da se se prikaže rezilni meni. Sledi vklop XFPS 360, pri čemer se vam mora prižgati indikator na dodatku, da je povezava uspešna. Opravimo preizkus, če dodatek deluje - uporabimo puščice na tipkovnici ter preverimo upravljanje rezil. Če ste uspešno povezali naprave, sedaj lahko upravljate rezila s tipkovnico. Če ne, postopek ponovite.

Delujoča tipkovnica pomeni, da lahko brez skrbi iztaknete žični kontroler iz XFPS 360 dodatka.

Opazil pa sem tudi slabo lastnost XFPS 360 dodatka, saj je ob vsakem izklopu konzole postopek vzpostavitve komunikacije z žičnim kontrolerjem potrebno ponoviti. Tako da si ob nakupu XCM XFPS 360 dodatka vsekakor omislite tudi žični Xbox 360 kontroler, saj drugače dodatka ne boste mogli uporabljati.

Najbolj zanimivo je bilo testiranje PSX kontrolerja na dodatku. Za delovanje Logitech PSX kontrolerja je bilo zopet potrebno uporabiti žičen Xbox 360 kontroler za vzpostavitev povezave, nato pa sem lahko pričel s testiranjem. Vsekakor me je delovanje navdušilo. Če so med vami PSX lastniki in ste navajeni na njegov kontroler, si s pomočjo XFPS 360 lahko omislite igranje Gears of War ali katerekoli druge igre z vašim priljubljenim kontrolerjem!

Kako zadeva deluje v igri Gears of War?

Pri igranju strelskih iger sta tipkovnica ter miška nepogrešljiv pripomoček. Pri igri Gears of War, ki sem jo izbral za test, je razlika opazna takoj. Premikanje, merjenje, hitro polnjenje orožja – vse je lažje in hitrejše izvedeno. Igranje s tipkovnico in miško prinese tiste želene rezultate, zaradi česar smo se že na začetku odločili za nakup XFPS 360 dodatka. Verjetno bodo po dodatku posegali vsi tisti igralci, ki so navajeni igranja na osebnih računalnikih.

Zaključek

XCM XFPS 360 dejansko opravlja svoje poslanstvo. Vendar bi za to ceno lahko pri XCM vgradili elektroniko Xbox 360 kontrolerja že v sam dodatek in ne bi bilo nepotrebnih zapletov s kupovanjem žičnega kontrolerja. Verjetno je cena MS patenta za uporabo previsoka, da bi pri XCM dotično rešitev že serijsko vgrajevali v XFPS 360.

Moram priznati, da sem imel sam kar nekaj težav s privajanjem na igranje s tipkovnico in miško, ker namreč tega že dolgo nisem počel. Roke so že popolnoma skrivenčene in navajene Xbox 360 kontrolerja, zato je bilo potrebno nekaj časa, da prsti obnovijo vajo!

Cena kompleta XFPS 360 ter originalnega Xbox 360 žičnega kontrolerja krepko presega 110€. Dodatek boste cenili vsi tisti, ki sta vam za igranje iger nujno potrebna tipkovnica in miška, ter ostali, ki se že v začetku ne želite navaditi uporabe Xbox 360 kontrolerja.


XCM XFPS 360 (pretvornik za miš in tipkovnico,ter) 99_priklop_XFPS

Avtor: Xsiluro360
Objavljeno: 14.04.2007
vir:
http://www.konzole-slovenija.com/modules/wfsection/article.php?articleid=99
Nazaj na vrh Go down
http://www.slo-minimoto.com
 
XCM XFPS 360 (pretvornik za miš in tipkovnico,ter)
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
PlayGame :: Konzole :: Xbox 360-
Pojdi na: